Baby massage

PureFran/kinderen/babymassage (c)

Baby massage geeft rust en heeft een positief effect op de gemoedstoestand van het kindje. Door de massage raken zij meer ontspannen, slapen beter en maken zij al een start met het onbewust meer krijgen van zelfvertrouwen. Het is prettig voor een kindje als de ouder tijdens de massage in dezelfde ruimte is. Dit geeft veiligheid en vertrouwen. Hierdoor ontspant het zich automatisch beter. Een baby massage is erop gericht om het kindje rust te geven en zich prettig te laten voelen. Een moment van aandacht en zachte aanraking zorgen ervoor dat hij of zij even heerlijk kan wegdromen.

Bij de baby massage maak ik gebruik van aromatherapie en een heerlijk warm water kussen, zodat via geur en warmte het gevoel van veiligheid en geborgenheid wordt bevordert. De baby geeft zelf zijn grenzen aan en daarom is vooraf niet te bepalen hoe lang een massage duurt. Is een baby gewend aan babymassage dan zal de massage ongeveer 30 minuten duren. Daar ik rekening  hou met de spanningsboog van het kindje kan het zijn dat er soms iets langer of  korter gemasseerd wordt.

Met kleine stapjes bouw ik de massage rustig op. Door meerdere afspraken achter elkaar te maken vergroot je de kans de positieve aspecten van gerichte aanraking op te bouwen. Baby's wennen gemakkelijk aan het ritme. Daarnaast kan helende therapie ingezet worden om verdere ondersteuning te bieden aan het zelf genezend vermogen van het kindje bij eventuele (terugkerende) klachten.

Niet alleen de behoefte maar ook de grenzen van het kindje staan altijd voorop: respect, luisteren naar wat het lichaam van hij of zij zegt en ongedwongenheid.

Baby massage is ook zeer geschikt bij:

  • overprikkeling
  • stress en onrust
  • lichamelijke pijn, als buikkrampjes, obstipatie
  • slaapproblemen
  • overgevoeligheid, hoog sensitiviteit (HSP)
  • allergieën, eczeem
  • emoties als verdriet, boosheid en angsten
Boek online
Geef massage cadeau

Heb je vragen? App ze gerust :)