Helende natuur

'Jezelf zijn' betekent ontspannen en tevreden zijn. Je leeft natuurlijk. Wanneer je 'goed in je vel zit', ben je op je best. En kan je alles aan wat je in het dagelijkse leven tegenkomt. Maar soms ben je niet helemaal jezelf. Je voelt je niet als normaal en je reageert niet zoals je normaal zou reageren. Je voelt dat er iets niet in orde is. En soms heb je een beetje hulp nodig om weer op het juiste spoor te komen.

De bloesem remedies kan je gebruiken om dagelijkse negatieve gevoelens te overwinnen om weer op dat juiste spoor te komen. Een gezonde emotionele toestand kan bijdragen aan het herstel van een lichamelijke toestand. Je kan de remedies gebruiken om verder te gaan in het leven en om jouw eigen verborgen krachten en mogelijkheden te vinden. Om weer 'jezelf' te zijn.

Bloesem remedies zijn plantenextracten die positief inwerken op emoties. Emoties zijn bijvoorbeeld angst, onzekerheid, moedeloosheid en over bezorgdheid. In mijn praktijk werk ik met de Bach bloesemremedies. Elk van de 38 door Edward Bach ontdekte bloesems is gericht op een bepaalde karaktertrek of gemoedstoestand. Een bloesemremedie heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. De negatieve emoties worden niet onderdrukt, maar omgebogen naar hun positieve pool. Zoals bijvoorbeeld ongeduld in innerlijke rust en faalangst in zelfverzekerdheid.

De bloesemremedies kunnen jou bij diverse thema's in jouw leven helpen en een complex op maat sluit perfect aan bij jouw klacht en persoonlijkheid.

boek online

geef cadeau

PureFran/helendenatuur/spagyriek (c)

Helende kracht van de natuur

Spagyriek is gebaseerd op de helende kracht van de natuur en op de transformerende kracht van alchemie. Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, aromatherapie en mineralentherapie in zich verenigen. In de spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording. Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Ziekten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn er toe aanzet om een nieuw evenwicht te vinden.

Bovendien kan spagyriek moeiteloos geïntegreerd worden in iedere reguliere of complementaire therapievorm. Spagyriek is vrij van verontreinigingen en toxische bestanddelen en kent geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen.

Tijdens een consult stel ik een complex op maat samen voor jouw klacht.

boek online

geef cadeau

Het is altijd van belang dat je bij (aanhoudende) klachten eerst een arts raadpleegt. De therapievormen zijn bedoeld om jouw eigen herstellend vermogen te ondersteunen. Deze kunnen naast voorgeschreven reguliere medicatie gebruikt worden daar zij non-toxisch zijn en hebben geen effect op de werking.