Het consult

Touch for health

De eerste behandeling neemt 1 tot 1,5 uur in beslag. De spiertesten ga ik bij voorkeur blanco in om te kijken wat daar uit komt. Daarom neem ik vooraf geen uitgebreide anamnese af. Tijdens en na afloop kunnen we dan terugblikken op hetgeen er uit de test komt en jouw klachten/beeld bespreken.  Indien een verdere anamnese nodig is, dan zal ik dat met jou bespreken.  

Na een korte kennismaking met elkaar,  waarin jij jouw hulpvraag/doel/wens geformuleerd hebt, wordt via spierspanningstesten bekeken wat de aard en oorzaak is van de disbalans. Dit onderzoek vindt gekleed en meestal liggend plaats. Wat uit de spiertesten komt is natuurlijk per persoon verschillend. Het ontstaan van een bepaalde klacht kan bij de ene persoon een andere oorzaak hebben dan bij de ander en vereist ook een andere aanpak en oplossing.

Nadat de disbalansen zijn opgespoord werk ik direct met een aantal methodes om deze op te heffen.  Na een hertest van de  geconstateerde disbalansen kan het blijken dat er nog verdere ondersteuning nodig is . Dan wordt er gezocht naar natuurlijke middelen om deze op te heffen. Bij natuurlijke middelen kan je denken aan bloesemremedies, spagyriek complex, voeding of een vitamine/mineralensupplement. De preparaten en remedies moeten meestal geslikt worden tot de volgende behandeling om tot een duidelijke verandering van het klachtenbeeld te komen.

 Spagyriek

Het eerste consult neemt 1,5 uur in beslag. Voorafgaand aan het consult neem ik geen uitgebreide anamnese af.  Mijn voorkeur gaat er naar uit om blanco het gesprek in te gaan en tijdens het consult over te gaan tot anamnese en te kijken wat daar uit komt.  Tijdens het consult bespreken wij jouw hulpvraag/klachten en na afloop kunnen we dan terugblikken op het gesprek. Daarna kan ik jou voor de volgende behandelingen nog eventueel vragen om een  verdere anamnese in te vullen. 

Het ontstaan van een bepaalde klacht kan bij de ene persoon een andere oorzaak hebben dan bij de ander en vereist ook een andere aanpak en oplossing. Na het gesprek stel ik een Spagyriek complex samen of bloesemremedie gebaseerd op jouw persoonlijke hulpvraag. Deze wordt naar jou toe gezonden per post vanuit de Spagyriek Apotheek. Vaak kan ik de bloesemremedie al direct vanuit de praktijk meegeven of stuur deze later naar jou op. De remedies zijn in druppelvorm en  moeten oraal worden ingenomen  tot de volgende behandeling om tot een duidelijke verandering van het klachtenbeeld te komen.

 

Het spreekt voor zich dat je bij ernstige klachten jouw arts of specialist dient te raadplegen en dat de natuurlijke ondersteuningen niet bedoeld zijn om jouw bestaande reguliere medicatie te vervangen. Mochten er bij een consult ernstige zaken aan het licht treden, dan zal je door mij  worden doorverwezen naar jouw arts of specialist voor nader onderzoek en/of behandeling.

Heb je een vraag? Start een gesprek.