Geen categorie

Hoe komen bloesemremedies tot stand?

Hoe komen bloesemremedies tot stand?

Voor het maken van bloesem remedies zijn er 2 methoden. De echt kwetsbare bloemen worden meestal geprepareerd via de zonmethode. Dat houdt in dat we de bloemhoofdjes drie uur lang in zuiver water laten drijven, in het directe zonlicht. Planten met meer hout, en de soorten die tot bloei komen bij een week zonnetje, worden meestal geprepareerd via de kookmethode. Daarbij wordt het bloesemgedeelte van de plant een half uur lang gekookt in zuiver water. In beide gevallen wordt het water waar de warmte de energie van de bloemen naartoe heeft overgebracht, gemengd met een gelijk deel alcohol.

Dat mengsel is dan de oer tinctuur. Dr. Edward Bach gebruikte de alcohol voor het conserveren. Dit is noodzakelijk voor de microbacteriën die anders kunnen groeien in het op water gebaseerde middel. Alcohol is dus geen actief middel, maar wordt puur toegevoegd voor de houdbaarheid. Een heel simpele procedure in feite waar geen bijzondere preparatie of vaardigheid aan te pas komt. Het enige wat nodig is, is zonneschijn, water, alcohol, flessen en de juiste plant op de juiste dag. Deze eenvoud is vaak voor mensen moeilijk te begrijpen. en scheikundige analyse van wat er in het flesje zit, zou alleen alcohol met water constateren.

Is een bloesem remedie veilig?

Een bloesem extract is 100% natuurlijk en kan zowel door kinderen, volwassen als dieren worden gebruikt. Bloesemremedies kennen geen bijwerkingen, je kan ze niet overdoseren en werken niet verslavend. De remedies kunnen gebruikt worden in combinatie met reguliere medicatie of alternatieve behandelingsvormen zonder de werking hiervan te belemmeren.

Maak een afspraak voor een bloesemremedie op maat.

 

Comments

comments

Heb je vragen? App ze gerust :)