Hoofdpijn

PureFran/klachten/hoofdpijn (c)

Wanneer je spieren rondom je schouders, rug en hoofd voortdurend gespannen zijn, kan je last krijgen van spanningshoofdpijn. Wat is dan jouw eerste toevlucht? Grijp je naar de pijnstillers en ren je door? Met een pijnstiller kan je even de pijn onderdrukken, maar de oorzaak neem je er niet mee weg. 

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig te maken met hoofdpijn. Maar liefst 96% van de Nederlanders heeft wel eens pijn in zijn hoofd. Gewone hoofdpijn moeten wij niet verwarren met ziektes als migraine. Dat wil niet zeggen dat het niet heel vervelend en belastend kan zijn. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de huisarts of de neuroloog gaan. De belangrijkste vormen van hoofdpijn zijn: migraine, spanningshoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn. Hoofdpijn kan er voor zorgen dat jouw functioneren in het dagelijks leven belemmerd wordt. Maar wist je dat regelmatig gebruik van hoofdpijnmedicatie juist de oorzaak kan zijn van hoofdpijnklachten?

Behandelingen die kunnen worden ingezet bij hoofdpijn zijn:

chinese voetmassage

indiase hoofdmassage

ontspanningsmassage

 

deelmassages

 

Het is altijd van belang dat je bij (aanhoudende) klachten eerst een arts raadpleegt. Massages zijn bedoeld om jouw eigen herstellend vermogen te ondersteunen.

Vragen? App mij.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Groei en geluk in je mailbox! Onze nieuwsbrief zit vol tips voor een blijer leven, nieuws over onze programma’s en activiteiten en natuurlijk fijne aanbiedingen. Schrijf je in en je bent altijd op de hoogte. Onze nieuwsbrief verschijnt één keer per kwartaal. Ook daarin kiezen we voor balans.