Kinesiologie

Wat kan kinesiologie voor jou doen? Ontdek de mogelijkheden. Bron: Kinesiologie Nederland

Wat is kinesiologie

Kinesiologie richt zich op de energie in het lichaam, het lichaam zelf, onze voeding en onze emoties Binnen de kinesiologie gaan wij er vanuit dat het lichaam duidelijk maakt wat er dwars zit, door een onbewuste spierspanning aan te brengen. Dit kan verschillende oorzaken hebben – stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten, etc. – waardoor jouw energiehuishouding flink uit balans kan raken. Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei klachten. Zo kan lage rugpijn voortkomen uit een slecht werkende darm. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. 

Op zoek naar onbewuste spierspanning met de spiertest

Het is vervolgens van belang om naar deze spierspanning op zoek te gaan en die op te heffen. Dit doen we door middel van de spiertest, waarbij ik zachte druk op verschillende spieren uitoefen. Een methode om na te gaan waar er sprake is van spanning. Dat werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel. Wanneer de oorzaak van de spanning is opgespoord. Is het mogelijk, op basis van de uitkomst, met correctietechnieken het lichaam weer in balans te brengen waardoor de spierspanning zal verdwijnen. 

Stressreductietechnieken en coaching

Binnen de kinesiologie gaan wij er vanuit dat het lichaam zelf de kracht bezit om eventuele stress of andere problemen op te lossen, mits het zelfgenezend vermogen voldoende capaciteit  heeft. De gebruikte correctietechnieken komen uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd door te werken met stressreductietechnieken in relatie tot emoties, aanpassingen in het voedingspatroon en specifieke fysieke oefeningen. Ook wordt gewerkt met o.a. (wervel-)reflexpuntenacupressuurpuntenmeridianen en chakra's. Daarnaast speelt het zelfbewustzijn een ondersteunende rol bij het activeren van het zelfgenezend vermogen waardoor er ook een begeleiding middels coaching tijdens een sessie plaatsvindt.

Vragen? App mij.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Groei en geluk in je mailbox! Onze nieuwsbrief zit vol tips voor een blijer leven, nieuws over onze programma’s en activiteiten en natuurlijk fijne aanbiedingen. Schrijf je in en je bent altijd op de hoogte. Onze nieuwsbrief verschijnt één keer per kwartaal. Ook daarin kiezen we voor balans.