Pitjit

Maak kennis met de stille kracht van Indië 

Pitjit betekent massage in het Indonesisch. Van oudsher wordt er in Indonesië binnen de families gepitjit. En deze traditie heeft zich in Nederland bij de Indische families voortgezet. Pitjit heeft een herstellende en verzorgende werking voor het lichaam. En geeft ontspanning en rust voor de geest. Het is een massage afgestemd op jouw vraag. Een stevige pitjit heeft de functie om stijve spieren en bindweefsel losser te maken of verlichting te bieden bij bijvoorbeeld hoofdpijn, verkoudheid of andere klachten. Ook heeft het de functie energieblokkades in het lijf op te heffen en de energie weer te laten stromen. Pitjit is dan ook een  lichaams- en energetische massage in 1.

Pitjit is masseren met gevoel. En als masseur werk ik dan ook vanuit mijn hart. Indonesische pitjit kan behoorlijk stevig en pittig zijn. Het is echter niet zo dat de massage zeer stevig en pijnlijk moet zijn om zijn effect te hebben. Door het goed aanvoelen van jou als cliënt wordt zowel een ontspanningsmassage als een klachtenbehandeling persoonlijk op jou afgestemd. Tijdens de pitjit maak ik gebruik van verschillende technieken zoals ceroc (guasha) en cupping.  En wordt er gemasseerd met heerlijke warme olieen en gebruik gemaakt van heerlijk geurende balsems.

Pitjit is een algehele lichaamsmassage waarbij hoofd, benen, armen, handen, buik, rug en voeten worden meegenomen in de massage. 

Ik wil graag meer informatie

 

Het spreekt voor zich dat je bij (ernstige) klachten jouw arts of specialist dient te raadplegen en dat de natuurlijke ondersteuningen niet bedoeld zijn om jouw bestaande reguliere medicatie te vervangen. Mochten er bij een consult ernstige zaken aan het licht treden, dan zal ik jou doorverwijzen naar jouw arts of specialist voor nader onderzoek en/of behandeling.

Heb je een vraag? Start een gesprek.