Spagyriek plantgeneeskunde

Ondersteuning vanuit de natuur

Ieder mens is uniek, met zijn eigen karakter, levenservaringen en DNA. Met zijn/haar reactie op kwalen, ziekten of klachten en daarmee zijn/haar eigen manier om weer in balans te komen. Klachten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons er toe aanzet om een nieuw evenwicht te vinden. Een klacht spoort je aan om te veranderen, het is een soort van alarmbel.  En vormt een samenwerking tussen lichaam, geest en ziel. 

Een complex op maat, afgestemd op jou als persoon

In mijn praktijk maak ik daarom dan ook gebruik van Spagyriek plantextracten. Zodat ik een complex kan samenstellen wat het beste bij jou past als persoon, jouw situatie en hulpvraag. Waarbij ook de dosering van belang is om het gewenste effect te bereiken. Dit vereist kennis, een open blik, afstemming en een luisterend oor.  Door het gebruik van Spagyriek zullen klachten afnemen en ook terugkeer van de klacht kan worden voorkomen door natuurlijke ondersteuning te geven. Ook kunnen zij zeer behulpzaam zijn in bewustwordings- en persoonlijke ontwikkelingsprocessen. 

Wat is Spagyriek?

Spagyriek vormt een brug tussen klassieke homeopathie en moderne plantgeneeskunde en onderscheidt zich door bijzondere kenmerken. De huidige officiële productiemethode is aangepast aan de laatste stand van de wetenschap, waardoor de Spagyriek haar waardige plaats tussen de plantgeneeskundige gezondheidsmiddelen heeft ingenomen. Firma Phylak Sachsen GmbH te Duitsland is de firma waar de Spagyriek geproduceerd wordt. En in Nederland worden de complexen ook verzonden en gemaakt in de Spagyriek apotheek. Het spreekt het daarom voor zich dat de Spagyriek Plantgeneeskunde niet vrij verkrijgbaar is bij een drogist maar wordt uitgeschreven door opgeleide een HBO Spagyriek Therapeut.

Voor wie?

Spagyriek is geschikt voor iedereen - van kind tot hoogbejaard - en kan zowel preventief (als je gezond wilt blijven) als curatief (als je gezond wilt worden) worden ingezet.  Spagyrische plantextracten worden geproduceerd volgens de methode van dr. Zimpel. Een methode waarbij uit de volledige plant alle werkzame stoffen uit de plant wordt gewonnen. Door deze methode zijn de plantextracten niet giftig, niet schadelijk en zonder bijwerkingen. En kunnen zij zonder problemen worden gebruikt naast reguliere medicatie.  

Duur sessie

Een Spagyriek consult duurt doorgaans 45 minuten. Een eerste consult vaak wat langer ca. 1,5 uur.  De hoeveelheid benodigde sessies is afhankelijk van de klacht en het doel van de sessie. Bij een specifieke klacht kunnen enkele sessies voldoende zijn, terwijl bij preventief toepassen het een voortdurend proces kan zijn. Ik volg jou tijdens het proces en pas zo nodig de dosering van het complex aan.

Het spreekt voor zich dat je bij (ernstige) klachten jouw arts of specialist dient te raadplegen en dat de natuurlijke ondersteuningen niet bedoeld zijn om jouw bestaande reguliere medicatie te vervangen. Mochten er bij een consult ernstige zaken aan het licht treden, dan zal ik jou doorverwijzen naar jouw arts of specialist voor nader onderzoek en/of behandeling.

Kosten

volwassenen  1e consult € 60,00
volwassenen  vervolgconsult € 45,00
kinderen  1e consult € 50,00
kinderen vervolgconsult € 40,00
spagyriek complex   € 19,50  of € 33,50  excl. verzendkosten
bloesemremedie   € 5,00

De consult kosten zijn exclusief de kosten van Spagyriek complexen en eventueel benodigde Bach bloesemremedies. 

Ik wil graag meer informatie