Stress gerelateerde klachten

PureFran/klachten/stressgerelateerde klachten (c)

Stapelt de stress zich dag in dag uit steeds verder op, zonder dat je maatregelen neemt om dit te verminderen? Dan bereik je op een gegeven moment je breekpunt. Nu en dan is het gewoon nodig om de druk van de ketel te halen. Hoe doe je dat? Massage is een goede manier om het niveau aan stresshormonen in je lichaam te verlagen en het niveau aan endorfine te verhogen.

Iedereen heeft wel eens in meer of mindere mate last van stress. Stress brengt het lichaam in een staat van paraatheid. Het zorgt ervoor dat het lichaam zich klaar maakt voor actie (vechten of vluchten). Als de dreiging of moeilijke klus voorbij is, keert het lichaam terug naar zijn gewone staat. Het stressgevoel is dan verdwenen. Als de stress te lang aanhoudt, wordt de stress ongezond en kan het diverse klachten veroorzaken. Denk hierbij onder andere aan vermoeidheid, spijsverteringsklachten, angsten, hoofdpijn, spierpijn en slapeloosheid. De diverse klachten die het gevolg kunnen zijn van stress zijn per persoon verschillend.

Behandelingen die kunnen worden ingezet bij stress zijn:

ontspanningsmassage

 

aromatherapie massage

 

warm waterkussen massage

warme schelpen massage

energetische massage

Het is altijd van belang dat je bij aanhoudende klachten eerst een arts raadpleegt. Massages zijn bedoeld om jhet zelf genezend vermogen van jouw lichaam te ondersteunen.

Heb je een vraag? Start een gesprek.