Touch for health

Blokkades opheffen met Touch for Health

Door middel van spiertesten, waarbij ik zachte druk op verschillende spieren uitoefen, worden onbalansen zichtbaar. Deze methode werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel.  

Zelfhelend vermogen

Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Echter, door verschillende oorzaken - stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding, slechte voedingsgewoonten, etc. - kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei klachten. Bij deze methode werk ik vanuit een holistisch gezondheidsmodel (structuur, bio-chemie en psyche) dat er vanuit gaat dat alle zijden van de driehoek met elkaar verbonden zijn. Zo kan lage rugpijn voortkomen uit een slecht werkende darm. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Touch for health maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Ook wordt gewerkt met o.a. (wervel-) reflexpunten, acupressuurpunten en meridianen.

Voor wie?

Touch for health is geschikt voor iedereen - van kind tot hoogbejaard - en kan zowel preventief (als je gezond wilt blijven) als curatief (als je gezond wilt worden) worden ingezet. 

Duur sessie

Een touch for health sessie duurt doorgaans 1 uur. Een eerste consult vaak wat langer ca. 1,5 uur.  De hoeveelheid benodigde sessies is afhankelijk van de klacht en het doel van de sessie. Bij een specifieke klacht kunnen enkele sessies voldoende zijn, terwijl bij preventief toepassen het een voortdurend proces kan zijn. Ik volg jou tijdens het proces en neem de tijd voor mijn cliënten.

Ik wil graag meer informatie

Het spreekt voor zich dat je bij (ernstige) klachten jouw arts of specialist dient te raadplegen en dat de natuurlijke ondersteuningen niet bedoeld zijn om jouw bestaande reguliere medicatie te vervangen. Mochten er bij een consult ernstige zaken aan het licht treden, dan zal ik jou doorverwijzen naar jouw arts of specialist voor nader onderzoek en/of behandeling.