Touch for health

Blokkades opheffen met Touch for Health

Door middel van spiertesten, waarbij ik zachte druk op verschillende spieren uitoefen, wordt onbalans zichtbaar. De spiertest is een uiterst effectieve methode om een communicatie met jouw lichaam en innerlijk op te bouwen. En werkt met het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel. Spieren staan in verbinding met een bepaalde meridiaan, dat zijn de energiebanen in je lijf. En die staan weer in verbinding met een bepaald orgaan. Op deze wijze worden de achtergronden van een klacht of probleem in beeld gebracht; waar, wanneer en waarom de verstoring is ontstaan.

Jouw lichaam is ontworpen om zelf helend te zijn.  Door gebruik te maken van verschillende technieken, activeer ik het zelf helend vermogen van jouw lichaam. Door het evenwicht te herstellen kan je klacht of probleem verminderen of zelfs verdwijnen. Touch for health maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Ook wordt gewerkt met o.a. (wervel-) reflexpunten, acupressuurpunten en meridianen.

Holistische gezondheidsmodel

Bij deze methode werk ik vanuit een holistisch gezondheidsmodel (structuur, bio-chemie en psyche) dat er vanuit gaat dat alle zijden van de driehoek met elkaar verbonden zijn. Zo kan lage rugpijn voortkomen uit een slecht werkende darm. Of kunnen emotionele spanningen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. 

 

Verstoringen kunnen veroorzaakt worden door stress in de structuur van je lijf, daarbij kun je denken aan organen, botten, spieren, gewrichten. Er kan ook stress ontstaan door chemie, denk dan aan voeding, allergieën, medicatie, luchtvervuiling, omgevingsfactoren. Ook je psyche, dus je emoties en gevoelens, kunnen stress veroorzaken, bijvoorbeeld angst, boosheid of verdriet. 

 

 

Voor wie?

Touch for health is geschikt voor iedereen - van kind tot hoogbejaard - en kan zowel preventief (als je gezond wilt blijven) als curatief (als je gezond wilt worden) worden ingezet. 

Duur sessie

Een touch for health sessie duurt doorgaans 1 uur. Een eerste consult vaak wat langer ca. 1,5 uur.  De hoeveelheid benodigde sessies is afhankelijk van de klacht en het doel van de sessie. Bij een specifieke klacht kunnen enkele sessies voldoende zijn, terwijl bij preventief toepassen het een voortdurend proces kan zijn. Ik volg jou tijdens het proces en neem de tijd voor mijn cliënten.

Ik wil graag meer informatie

Het spreekt voor zich dat je bij (ernstige) klachten jouw arts of specialist dient te raadplegen en dat de natuurlijke ondersteuningen niet bedoeld zijn om jouw bestaande reguliere medicatie te vervangen. Mochten er bij een consult ernstige zaken aan het licht treden, dan zal ik jou doorverwijzen naar jouw arts of specialist voor nader onderzoek en/of behandeling.