0620191660

info@purefran.nl

PureFran/klachten/hoofdpijn (c)

Wanneer je spieren rondom je schouders, rug en hoofd voortdurend gespannen zijn, kan je last krijgen van spanningshoofdpijn. Wat is dan jouw eerste toevlucht? Grijp je naar de pijnstillers en ren je door? Met een pijnstiller kan je even de pijn onderdrukken, maar de oorzaak neem je er niet mee weg. 

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig te maken met hoofdpijn. Maar liefst 96% van de Nederlanders heeft wel eens pijn in zijn hoofd. Gewone hoofdpijn moeten wij niet verwarren met ziektes als migraine. Dat wil niet zeggen dat het niet heel vervelend en belastend kan zijn. Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de huisarts of de neuroloog gaan. De belangrijkste vormen van hoofdpijn zijn: migraine, spanningshoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, clusterhoofdpijn en aangezichtspijn. Hoofdpijn kan er voor zorgen dat jouw functioneren in het dagelijks leven belemmerd wordt. Maar wist je dat regelmatig gebruik van hoofdpijnmedicatie juist de oorzaak kan zijn van hoofdpijnklachten?

Behandelingen die kunnen worden ingezet bij hoofdpijn zijn:

chinese voetmassage

indiase hoofdmassage

ontspanningsmassage

 

deelmassages

 

Het is altijd van belang dat je bij (aanhoudende) klachten eerst een arts raadpleegt. Massages zijn bedoeld om jouw eigen herstellend vermogen te ondersteunen.

Follow Me!