0620191660

info@purefran.nl

PureFran/klachten/slechtenachtrust (c)

De meeste massagetherapeuten zullen het beamen: slapeloosheid is een veelvoorkomend probleem. Dagelijks komen wij cliënten tegen die hier last van hebben. Hoe lang is het geleden dat je een goede nachtrust hebt gehad? Kun je je dat niet meer herinneren? Massage helpt je om beter te ontspannen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt.

Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Tijdens de slaap verkeert ons lichaam in een toestand van verminderd bewustzijn. Dit gaat gepaard met een verlaagde activiteit van allerlei fysiologische processen. Dit is van belang om overdag weer fysiek en mentaal fit te zijn.

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de mensen last heeft van slaapklachten en 25% heeft zelfs last van een slaapstoornis. Bij chronische slapeloosheid doen de klachten zich drie of meer nachten per week voor en houden langer dan drie maanden aan. Meestal is er geen duidelijke oorzaak van slapeloosheid. Soms heeft het te maken met gebeurtenissen overdag of spanningen. Ook sommige medicatie kan slapeloosheid veroorzaken.

Behandelingen die kunnen worden ingezet bij slapeloosheid zijn:

chinese voetmassage

indiase hoofdmassage

warme schelpen massage

warm waterkussen massage

Het is altijd van belang dat je bij aanhoudende klachten eerst een arts raadpleegt. Massages zijn bedoeld om het zelf genezend vermogen van jouw lichaam te ondersteunen.

Follow Me!